Bezig met laden...

Instructie Gekleurde Diamant

Instructie Gekleurde Diamant

Natuurlijk gekleurde diamanten illustreren exclusieve elegantie van de natuur. Zeldzaamheid is de meest benadrukte eigenschap van gekleurde diamanten. Bij de aankoop van dit sieraad - een meesterwerk- een gekleurde diamant, hebben de eigenschappen geen prioriteit in tegenstelling tot kleurloze diamanten. Kleur is het belangrijkste kenmerk dat onderscheidt hoe zeldzaam en waardevol een gekleurde diamant is. De meest bekende, zeldzame kleuren zijn intens roze, blauw en groen. Bovendien kan zelfs een zeer klein kleurverschil een grote invloed op de waarde hebben.

De zeldzaamste types gekleurde diamanten zijn rood, groen en blauw met middelmatige tot donkere tinten in combinatie met een minder intense kleur.

Kleur

De glans van de kleur, diepte en intensiteit zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn bij het kopen van een gekleurde diamant. De diamant zal respectievelijk meer waardevol zijn door de intensiteit van de kleur.

Zetting en slijpwijze

Gekleurde diamanten worden verder versterkt met de juiste zetting en slijpwijze van de steen zelf. De slijpwijze is cruciaal, hoe hoger de kwaliteit van de slijpvorm - des te beter zal de kleur het licht weerspiegelen wanneer deze blootgesteld wordt aan de lichtbronnen. Een zetting met een gekleurde diamant in juwelen moet zorgvuldig worden onderzocht en geselecteerd door een expert. De synergie van kleuren is dé sleutelfactor. Bijv. gele diamant oogt beter samen met geelgoud en roodgoud en met respectievelijk een rode diamant.

Vorm en zuiverheid

De karakteristieken van de vorm en zuiverheid van de diamant zijn niet even belangrijk als kleur en slijpwijze, maar spelen ook een belangrijke rol. De vorm van gekleurde diamanten komt meestal in unieke ontwerpen naar voor om de kleur te benadrukken.