Bezig met laden...

DIAMANT ONTWIKKELING

DIAMANT ONTWIKKELING

Adámas - Grieks voor diamant - betekent onbreekbaar. Diamanten zijn de oudste edelstenen en hardste grondstoffen die ooit voor decoratieve doeleinden worden gebruikt. Diamanten bestaan uit gekristalliseerde koolstof dat miljoenen jaren geleden werd gecreëerd onder enorme hitte (ongeveer 1.250°) en onder hoge druk (40-60 atmosferen) op een diepte van 150-200 km in de smeltkroes van gloeiende lava. Vulkanische uitbarstingen gooiden de ruwe kristallen op het oppervlak. De meeste diamanten zijn meer dan 100 miljoen jaar oud.

4C's van de diamanten

Karaat

De eenheid van gewicht waarmee een diamant wordt gemeten. 1 karaat is één vijfde deel van een gram (0,2 g). Een 1-karaat diamant weegt 100 punten. CT is de afkorting.

Vorm

Diamanten van deze graad zijn op de top van de alle rang instellingen en zeer zeldzaam als gevolg van perfecte interactie van zijn facetten en licht. Deze diamanten weerspiegelen licht het beste en sprankelen en schitteren zo intens onder alle diamant categorieën.

Diamond Cut Signature

Diamanten van deze graad worden beschouwd als de hoogste geslepen graad. De interactie van facetten toont een goede balans en leveren vuur en helderheid in een diamant.

Diamond Cut Ideal

In deze reeks worden de diamanten geproduceerd met lichte vuur en schittering te vergelijken voor de ideale geslepen diamanten en leveren lichte duisternis.

Diamond Cut Very Good

Diamanten van deze graad weerspiegelen beperkt licht en schittering.

Diamond Cut Good

Zuiverheid

De zuiverheid schaal van deze diamanten zijn beschouwd van perfect tot inwendig zonder gebreken. Deze diamanten bevatten geen enkel insluitsels. Intern feilloze diamanten kunnen alleen externe vlekken bevatten wat afneembaar is door polijsten. Foutloze en intern onberispelijke diamanten met een perfecte zuiverheid zijn zeer zeldzaam.

Diamond Clarity FL - IF

Diamanten met deze zuiverheid kunnen een heel licht insluitsels bevatten, die zeer uitermate alleen gedetecteerd kan worden onder een 10X microscoop. Met het blote oog zijn deze onwaarneembaar en dus onzichtbaar.

Diamond Clarity VVS1 - VVS2

Diamanten met deze zuiverheid bevatten een heel licht mineur insluitsels, die kan gezien worden onder een 10X microscoop en zijn niet opmerkzaam met het blote oog.

Diamond Clarity VS1 - VS2

Diamanten in deze schaal bevatten lichte insluitsels, die gedetecteerd kunnen worden onder een 10X microscoop.

Diamond Clarity SI1 - SI2

Diamanten bevatten lichte insluitsels, die merkbaar zijn onder 10X microscoop en zichtbaar methet blote ook onder nauwkeurig onderzoek.

Diamond Clarity I1

Diamanten bevatten duidelijk opvallende insluitsels die invloed kunnen hebben op de glans en schittering van de diamanten. Insluitsels van deze diamanten zijn zichtbaar met het blote oog.

Diamond Clarity I2 - I3

Diamant kleuren

D-diamanten hebben de mooiste witte, kleurloze, de zeldzaamste kleur rang met de hoogste waarde.

Diamond Colour D

E-diamanten behoren tot de tweede graad kleurloze diamanten. Deze worden aangeduid als zeldzaam wit en uitzonderlijk.

Diamond Colour E

F-diamanten behoren tot de laatste graad kleurloze diamanten. Deze worden beschouwd als zeldzaam en kostbaar witte diamanten.

Diamond Colour F

G-diamanten behoren op de eerste plek van bijna zonder kleur diamanten. Deze zijn in de buurt van kleurloos en zijn erg waardevolle diamanten.

Diamond Colour G

H-diamanten zijn op de schaal van "bijna kleurloos" en licht gekleurd. De kleur op de H-diamanten kan alleen worden gedetecteerd in vergelijking met andere kleurloze diamanten.

Diamond Colour H

I-diamanten zijn licht getint en worden beschouwd als "in de buurt van kleurloos". De lichte kleur op de I-diamanten kunnen misschien bemerkt worden.

Diamond Colour I

J-diamanten worden beschouwd als op de laatste omvang van "bijna kleurloos" rang. De lichte witte kleur van J-diamanten kan gedetecteerd worden.

Diamond Colour J

Zwakke kleurloze diamanten zijn in rangorde van K tot en met Z geklasseerd. Deze worden beschouwd als van weinig gekleurd tot gekleurde diamanten; van licht geel naar geel.

Diamond Colour KZ

WAT IS CERTIFICAAT VOOR DIAMANTEN?

Design Your Product

Diamanten zijn natuurstenen en elke diamant bevat bijzonder interne en externe eigenschappen. Naast de grootte en kleur, is de insluitsel(s) binnen de diamant ook bepalend voor de kenmerken. De waarde van een diamant is gebaseerd op de combinatie van deze eigenschappen.

Met behulp van de 4C's kan men een diamant classificeren en kwalitatief beoordelen. De 4C's hebben betrekking op de : Colour (kleur), Clarity (zuiverheid), Cut (vorm) en Carat (Karaat). Deze eigenschappen worden geëvalueerd door diamant professionals en worden dikwijls in detail gedocumenteerd. Dit document wordt genoemd als classificatie rapport van diamant certificaat. Diamant certificaten zijn belangrijk omdat ze de kwaliteit en de waarde van de diamant op uw sieraden annonceren.

GL GECERTIFICEERDE DIAMANTEN

Design Your Product

Alle GL diamanten worden zorgvuldig geselecteerd uit volledig betrouwbare diamant leveranciers in de landen die deelnemen aan het Kimberley-proces. GL gecertificeerde diamanten hebben de kleur H, zuiverheid als VS en zeer goed geslepen. GLAMIRA Biedt GIA gecertificeerde diamanten evenals GL gecertificeerde diamanten.

GIA GECERTIFICEERDE DIAMANTEN

Design Your Product

Er zijn vele lokale en internationale Diamant classificering instituten die diamant certificeringen zoals GIA, HRD, IGI, AGS, etc. aanbieden. GIA (Gemological Institute of America), een non-profit instituut op het gebied van gemmologie, die de meest bekende en gerespecteerde diamant indeling instituut is ter wereld. GLAMIRA geeft u de mogelijkheid van het bestellen van uw product met een GIA gecertificeerde diamant, waar u de kleur, helderheid en slijpvorm kunt aanpassen van de diamant die u gemonteerdt wilt hebben op uw item.