Bezig met laden...

Instructie Geboortesteen

Januari

Granaat Granaat

Februari

Amethist Amethist

Maart

Aquamarijn Aquamarijn

April

Diamant Diamant

Mei

Smaragd Smaragd

Juni

Parel Parel

Juli

Robijn Robijn

Augustus

Peridoot Peridoot

September

Saffier Saffier

Oktober

Roze Toermalijn

November

Citrien Citrien

December

Tanzaniet Tanzaniet

Geboortesteen van de maand januari - Granaat

Granaat Lijkt op de rode zaden van granaatappel, deze edelsteen krijgt zijn naam uit het 14e eeuwse Midden-Engelse woord '' gernet '', wat donkerrood betekent. Deze mooie stenen komen in variaties van kleuren, de meest voorkomende kleur is donker rijke rood, die variëren tot diep violet-rood. Vooral duurzame edelstenen, overal ter wereld, waaronder Wyoming, Tsjechië, Griekenland, Rusland, Tanzania, Madagascar, Sri Lanka en India.

Granaat symboliseert waarheid en vertrouwen. Deze edelstenen werden gedacht om de drager veilig te houden tijdens hun reis, het is bedoelt te beschermen tegen ongevallen wanneer men ver van huis is en tegen de nachtmerries. Het granaat symboliseert ook diepe en blijvende vriendschappen. Geef het granaat aan iemand van wiens vriendschap voor u veel waarde heeft. Het granaat werd zelfs geprezen voor zijn genezende krachten en er wordt gezegd dat het genezende eigenschappen heeft voor het hart en de longen.

Bekijk onze collectie Granaat sieraden en kies het perfecte cadeau voor degenen die in januari jarig zijn, Er wordt aan degenen die geboortesteen Granaat hebben de wensen als geluk goed- en gezondheid toegewenst.

Geboortesteen van de maand februari - Amethist

Kwarts minerale soorten, Amethisten variëren in hun paarse kleur van roodachtig paars tot grijsachtig violet. Het woord "amethystos" komt uit het Grieks, wat betekent "niet dronken", en aangezien de paarse kleur op wijn lijkt, is het geen toeval dat "methyl" ook een woord is voor wijn. Amethisten worden over de hele wereld aangetroffen, waaronder over de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Canada, Afrika, Italië, Duitsland en Rusland.

Amethist, die het drama en de opwinding met zijn uitzonderlijke kleur aantoont, is een gemakkelijk herkenbaar juweeltje. De oude dragers geloofden dat ze hen kon beschermen tegen dronkenschap en dronkenheid. Tegenwoordig zijn deze opvallende stenen geassocieerd met stabiliteit, vrede, evenwicht, oprechtheid en een rustige houding. Het werd ook gebruikt als medicatie in de middeleeuwen, om slaap te verliezen en het intellect te verbreden en ze zijn nog steeds bekend om effectief te zijn voor het genezen van onttrekkingsverschijnselen van allerlei verslavingen, hoofdpijn, slapeloosheid en algemene genezing.

Bekijk onze collectie Amethist sieraden, niet alleen voor degenen die geboren zijn in februari, maar schenk het ook als een cadeau, wat extra warmte, kracht en moed geeft.

Geboortesteen van de maand maart - Aquamarijn

Deze edelstenen vernoemd naar de koele, rustige kleuren, geven u het gevoel dat u een golf uit de oceaan draagt, daarom ligt de betekenis 'zee' in zijn naam vervat. Er werd zelfs gedacht dat de aquamarijnen uit de manden van zeemeerminnen komen, en door hen naar de kust gebracht. Deze felgekleurde edelstenen, zijn te vinden in Brazilië, China, Colombia, Rusland, India en Verenigde Staten.

Vanwege hun verbinding met de zee waren aquamarijnen heilige stenen voor zeelieden, die hen een veilige reis verzekerde. Vanwege hun rustgevende kleur wordt er geloofd dat ze vrede en rust bieden aan de drager. De Romeinen geloofden dat aquamarijn juwelen zouden kunnen helpen zich met de vijanden te verzoenen, sommigen geloofden dat deze stenen de liefde tussen mensen weer zou kunnen aanwakkeren.

Aquamarijnen zijn vanwege hun kalmerende werking nog steeds nuttig voor de geestelijke gezondheid en helpen u innerlijke rust bewaren. In de oudheid waren deze edelstenen gebruikt om elke infectie te genezen, en ze werde, als krachtig geneesmiddelen beschouwd om oogklachten te genezen.

Juwelen met aquamarijnen zullen een fijn cadeau zijn, niet alleen voor degenen die in maart geboren zijn maar ook voor diegenen die aquamarijn als een cadeau aan de bruid schenken, omdat het sterke eenheid en liefde symboliseert.

Geboortesteen April - Diamant

Gelukkigen die in april geboren zijn, kunnen de meest gewaardeerde edelsteen diamant beschouwen als hun geboortesteen. Uit het Griekse woord '' adamas '', wat onoverwinnelijk betekent, verdient de diamant deze titel. De moeilijkste en meest duurzame steen staat daarbij als een symbool voor de eeuwige liefde. Deze edelstenen zijn ook speciaal wegens hun brede waaier van kleuren, van de meest bekende kristalwit, tot de zeer donkere zwarte. Diamanten worden tegenwoordig voornamelijk in Zuid-Afrika, India, Brazilië, Canada en Australië gesorteerd.

Diamanten werden gewaardeerd sinds de oudheid, zoals zelfs voor 400 voor Christus. Sanskriet teksten noemen al het wonderwerk met deze kristallen. Veel legendes zijn geassocieerd met deze edelstenen, er werd aangenomen dat diamanten werden gecreëerd door bliksem bouten die de aarde slaan. De Grieken geloofden dat diamanten de tranen van de Goden of Splinters van Sterren waren.

Wegens alle legendes over de diamanten die sprankelen als een vuur, wordt er in gelooft dat ze magische krachten hebben. De steen vertegenwoordigt geloof, loyaliteit, eerlijkheid, zuiverheid en liefde. Dit is de reden waarom diamanten wijd gekozen worden voor de verlovingsringen. Deze edelstenen werden beschouwd als buitengewone genezende krachten, genezen ziekteverwekkende die verband houden met de hersenen, en door hun zuiverheid waren ze in staat om al het gif uit het lichaam te trekken.

Het verschaffen van de kracht, de pracht van de diamant en het symbool van de eeuwige liefde voor degenen die niet alleen in april geboren zijn maar ook aan de geliefden.

Geboortesteen van de maand mei - Smaragd

Met zijn heldergroene kleur kan smaragd het symbool van de lente worden genoemd. Het is dus niet verwonderlijk dat het de belangrijkste geboortesteen is voor degenen die in mei zijn geboren, waarbij het groen van de natuur zo opvallend is. Met hun levendige kleuren; hoe intenser de groene kleur is, hoe waardevoller de smaragd is en soms hebben ze zelfs een blauwachtige tint. De naam van smaragd komt indirect uit het Griekse woord '' smaragdos '', dat de naam was voor verschillende soorten groene stenen. Deze stenen zijn te vinden in Colombia, Brazilië, Pakistan, Rusland, Australië, Zuid-Afrika, India, Noorwegen en de Verenigde Staten.

Smaragden symboliseren met hun diepe groene kleur de vernieuwing van het leven en beschikken over eigenschappen die u in uw leven moet hebben, zoals trouw, loyaliteit en vriendschap. Er zijn veel mythen aanwezig over de smaragden. De Romeinen hebben smaragden verbonden met godin Venus, die vruchtbaarheid, goedheid en schoonheid vertegenwoordigde. Voor hun bevat het genezende krachten en ze waren van mening dat het epilepsie, bloeding en koorts vermeden.

Doe een smaragd cadeau aan uw geliefden die in mei geboren zijn met de sprankelende diepgroene smaragd stenen dragen.

Geboortesteen van de maand juni - Parel

Parels zijn de enige edelstenen die door levende wezens - oesters en mosselen - zijn gemaakt. Wie in juni geboren is, heeft het geluk een uitzonderlijke geboortesteen te hebben. Variërend van de meest voorkomende witte tot de zeldzamere zwarte, zijn parels prachtige geschenken van de oceanen. De naam voor parels is afgeleid van het Latijnse woord "perna", dat "been" betekent, omdat de geopende schelp van een weekdier lijkt op een schapenpoot. Tegenwoordig komen parels vooral uit Japan, China, Australië, de Filippijnen en Indonesië.

Parels werden al in het oude Egypte zeer gewaardeerd. Sindsdien zijn er legenden en mythen ontstaan waarin deze edelstenen traandruppels van de maan worden genoemd, die in staat zijn liefdadigheid, onschuld en geloof te brengen. Men gelooft dat ze genezende krachten hebben en veel verschillende ziekten en zelfs krankzinnigheid genezen. Tot op de dag van vandaag worden parels in Azië als geneesmiddel gebruikt.

Parels, de symbolen van zuiverheid, kunnen de beste keuze zijn voor verlovingsringen om de zuiverste gevoelens te tonen die je voor je geliefde hebt.

Geboortesteen van de maand juli - Robijn

Ooit de "gloeiende steen" genoemd in oude Aziatische verhalen, horen robijnen niet toevallig bij diegenen die in juli geboren worden, alsof ze de warmte van de zomer brengen. De naam voor robijnen komt van het Latijnse woord "ruber", wat rood betekent. Omdat het een van de vier edelstenen is, wordt de waarde van robijnen onder andere bepaald door de kleur. Hoe helderder, "bloediger" de robijn is, hoe waardevoller de edelsteen is. Hun buitengewone kleur en de hardheid, die alleen aan de diamant kan tippen, maken robijnen tot een van de meest begeerde edelstenen wereldwijd.

Robijnen kunnen worden verkregen in Birma, Sri Lanka, de Verenigde Staten, India, Australië, Pakistan, Nepal, Afghanistan, Brazilië, Myanmar en Thailand.

Door hun vurige rode kleur zijn robijnen symbolen geworden van passie, het versterken van moed, energie en het beschermen van de dragers tegen geschillen en schadelijke gedachten. Ze worden geassocieerd met de vitaliteit, moed en levenskracht, en brengen succes in de liefde. Om al deze redenen zijn robijnen perfect voor verlovingsringen om de gloeiende kracht van uw hartstochtelijke liefde te tonen.

Geboortesteen van de maand augustus - Peridoot

Als een van de oudste edelstenen die de mens kent, is peridoot de steen voor wie in augustus geboren is. Het symbool van de zon, peridoot, brengt de heldergroene kleur naar de laatste maand van de zomer. Peridoten zijn een van de stenen, die niet in verschillende kleuren voorkomen, maar ze variëren wel in hun helderheid van groen, van olijfgroen tot de donkerdere, bruinachtige tint. Peridoten worden gevonden in Brazilië, Birma, Australië, Kenia, Mexico en Sri Lanka.

De oorsprong van de naam peridoot is niet helemaal duidelijk, maar men denkt dat hij is afgeleid van het Griekse woord "peridona", dat "overvloed geven" betekent. De edelsteen draagt deze betekenis nog steeds, omdat men gelooft dat peridoot voorspoed en geluk brengt. Door de genoemde symboliek van de zon zou peridoot helpen bij depressie, het verminderen van stress en negatieve emoties, het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam, en zelfs nuttig zijn voor het haar, de huid en de nagels.

Peridoot is niet alleen het perfecte geschenk voor diegenen die in augustus geboren zijn om hen voorspoed en een zomerse gloed te brengen, maar het is ook perfect voor de verlovingsring, omdat gezegd wordt dat ze alle menselijke relaties en het huwelijksleven meer harmonieus maken.

Geboortesteen van de maand september - Saffier

Saffieren zijn al sinds de middeleeuwen populair en zijn de edelstenen voor mensen die in september geboren zijn. Deze edelstenen zijn er in heel wat verschillende kleuren, maar ze zijn het meest bekend om hun volle, heldere blauw. Zelfs de naam komt uit verschillende oude talen, maar een van de belangrijkste verklaringen is het Latijnse "sapphirus", wat "blauw" betekent. Saffieren worden gevonden in India, Myanmar, Thailand, Vietnam, Sri Lanka, China, Australië, Brazilië, Afrika en Noord-Amerika.

Vanwege de kalmerende kracht van de kleur blauw, worden saffieren verondersteld om vrede en harmonie te brengen, en helpen ze de geest te focussen. Sinds de middeleeuwen gelooft men dat ze wijsheid versterken. Ze symboliseren oprechtheid, trouw en loyaliteit en om deze reden zouden sieraden met saffieren niet alleen de perfecte geschenken zijn voor diegenen die in september geboren zijn, maar kunnen ze ook worden gezet als een perfecte verlovingsring, die in staat is om te laten zien hoe uitzonderlijk liefde tussen twee personen is. De saffier was zelfs de edelsteen die gebruikt werd als verlovingsring van prinses Diana, wat bewijst hoe koninklijk deze steen is!

Geboortesteen van de maand oktober - Roze Toermalijn

Toermalijnen zijn er in verschillende tinten en kleuren, maar de helder glanzende roze toermalijn is de steen die aan de maand oktober is gewijd. Over het algemeen betekent de naam "steen van gemengde kleuren", en komt van het Singalese woord "'tura mali". Misschien vanwege hun kleur, wordt roze toermalijn geassocieerd met de hartchakra en wordt er gezegd dat het de harten opent voor onvoorwaardelijke liefde. Roze toermalijnen worden gevonden in Brazilië, Sri Lanka, Nigeria, Mozambique, Madagaskar, Afghanistan, Pakistan en de Verenigde Staten.

Rondom deze edelsteen bestaan vele legendes. In de oudheid geloofde men dat toermalijn magische bescherming bood tegen het kwaad en het zou de steen zijn met de meeste metafysische krachten. Tot op de dag van vandaag gelooft men dat roze toermalijn kalmeert en angst en stress vermindert.

Als geschenk voor wie in oktober geboren is, laat u met de roze toermalijn zien hoeveel u de persoon koestert. Toon uw genegenheid, tederheid en hoe sterk uw liefde is, met de roze toermalijn edelsteen.

Geboortesteen van de maand november - Citrien

Om licht en warmte te brengen in deze koude maand, is citrien met zijn heldere kleuren de steen voor november geworden. De naam voor de steen spreekt voor zich, want de citrien doet denken aan een kostbare vaste citrusvrucht. Deze edelstenen kunnen worden verkregen in Brazilië, Bolivia, Afrika en Rusland.

Volgens legenden is de citrien in staat om de geest te openen en zo zelfs paranormale krachten te stimuleren. Men gelooft nog steeds dat ze helende en kalmerende krachten hebben, angst en nervositeit verlichten en u dagelijkse leven minder stressvol maken. Citrien wordt vanwege de kleur van deze heldere steen geassocieerd met vrolijkheid en vreugde, en geeft de dragers meer hoop en kracht in moeilijke situaties.

Citrien is de beste keuze voor een geschenk, niet alleen voor degenen die in november geboren zijn. Geef deze vrolijke steen en tover een glimlach op het gezicht van uw geliefden!

Geboortesteen van de maand december - Tanzaniet

Mensen die in december geboren zijn, hebben een uitzonderlijke steen voor zich bestemd. Tanzaniet is een van de meest recent ontdekte edelstenen. Met zijn relatief moderne geschiedenis heeft de tanzaniet niettemin reeds fascinatie en bewondering verdiend voor zijn heldere diepblauwe kleur. Deze edelstenen zijn vrij zeldzaam en een van de weinige plaatsen die men gelukkig kan noemen dat ze er zijn, is een gebied in Tanzania.

Aangezien tanzaniet historisch gezien vrij nieuw is, zijn er nog geen legenden en mythen omheen. Tanzanietedelstenen werden echter opgemerkt door Tiffany & Co, die de naam aan de steen gaven vanwege zijn plaats van herkomst en hem wereldwijd populariseerden, waardoor tanzaniet tegenwoordig een van de meest begeerde edelstenen is.

Sieraden met tanzaniet zouden het beste geschenk zijn, niet alleen voor degenen die in december geboren zijn, maar aan iedereen die u koestert. Geef een edelsteen die de geschiedenis van juwelen zal creëren en veranderen!