x
 
   
Tanzaniet Juwelen

Tanzaniet

Tanzaniet is een blauwe variëteit van de edelsteen Zoisiet en bestaat uit vanadium en Calcium aluminium silicaat.

TANZANIET VERLOVINGSRINGEN

TANZANIET
VERLOVINGSRINGEN

AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR U
boderONDEK MEER

Tanzaniet

Tanzaniet is een blauwe variëteit van de edelsteen Zoisiet en bestaat uit vanadium en Calcium aluminium silicaat. Het werd het eerst ontdekt in 1967 door Masai herders in de Merelani heuvels in de buurt van Arusha in het noorden van Tanzania, Afrika. Die steen die voor het menselijke oog verborgen was gehouden, is miljoenen jaren geleden gevormd van metamorfe schisten, gneisen en kwartsiet. Vroeger werd het de "blauwe zoisiet" genoemd - maar het werd snel daarna veranderd aangezien het klinkt als het Engelse woord ' suicide (zelfmoord)'. Tanzania, de plaats waar de steen werd gevonden gaf haar naam aan de steen. De Tanzaniet is speciaal en uniek, omdat het alleen op één plaats in de hele wereld wordt gevonden. Bovendien, is zijn diepe blauwe kleur een ander kenmerk waardoor het zich van andere edelstenen onderscheidt; de kleur loopt van ultramarijn blauw tot violet-lichtblauw en het heeft een verschillende kleurkwaliteit structuur waardoor de steen blauw, paars of bruingeel lijkt, afhankelijk van de invalshoek waaruit men het bekijkt.

Het wordt enthousiast door de kenners de 'edelsteen van de 20e eeuw' genoemd en het is uitgegroeid tot een van de meest populaire en flitsende stenen. Hoewel de betekenis van de steen nog groeit, is het duidelijk dat het onconventionele elegantie, eeuwige schoonheid en vertrouwen vertegenwoordigt.

GLAMIRA combineert het in haar unieke ontwerpen en onthult de nieuw ontdekte schoonheid in sieraden van tanzaniet. Hoewel elke juwelier zijn eigen criteria heeft voor de kwaliteit van tanzaniet aan te duiden, bestaat er geen standaardkwaliteit eisen voor tanzaniet. GLAMIRA garandeert dat de edelstenen van Tanzaniet geleverd worden in een hoge kwaliteit. U kunt een geselecteerd item op maat maken met tanzaniet om unieke ringen van tanzaniet, kettingen, en oorbellen van tanzaniet en manchetknopen te maken. Tanzaniet schenkt u haar extravagante kleur in vorm van kettingen van tanzaniet, zodat u uw schoonheid en stijl onderstrepen kunt. GLAMIRA brengt moderne en unieke ontwerpen van hun ontwerpers en het idee om iets bijzonders te bezitten samen in een concept. De bijna magische kleur van een perfect geslepen tanzaniet past bij u en uw schoonheid!