x
 
   
Zwarte Parel Juwelen

Zwarte Parel

Parels zijn de oudste bekende edelstenen en werden door de eeuwen heen beschouwd als de meest waardevolle. Ze hebben een kleur variërend van wit tot zwart, met inbegrip van zilver, crème, roze, champagne, (goud) groen en blauw.

AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR U

Zwarte Parel

Parels zijn de oudste bekende edelstenen en werden door de eeuwen heen beschouwd als de meest waardevolle. Ze hebben een kleur variërend van wit tot zwart, met inbegrip van zilver, crème, roze, champagne, (goud) groen en blauw. Wat de parel onderscheidt van andere edelstenen is dat het gehalte aan organische stof, is afgeleid van een levend wezen - oesters en weekdieren. De chemische structuur van calciumcarbonaat heeft een minuscule kristalvorm, in concentrische lagen. Zoals bij elke natuurlijk organische juweel, kan het in vele vormen voorkomen en elke vorm is vrij uniek. Zoals elke diamant verschillend van elkaar is, heeft elke parel een klein verschil in de vorm. De vorm is te wijten aan haar kern en positionering binnen het weekdier. Ronde parels zijn het meest gevraagd en hoogst geprijsd aangezien zij zeldzaam en 'natuurlijke' zijn. Als men aan een parel denkt, is het vaak een ronde parel die we in gedachte hebben. Naast de natuurlijke parels zijn er ook gekweekte parels die van oesters en zoetwater mosselen worden gekweekt. De waarde van een parel is afhankelijk van vele factoren zoals het type van parel, haar glans, vorm, kleur, parelmoer en grootte. Haar glans straalt kwaliteit; een parel van hoge kwaliteit is zo helder en glanzend dat u in staat bent uw reflectie daarop te zien. Een ander punt is de parelmoer die een parel zijn kleur en glans geeft. De meest waardevolle parel een dikkere parelmoer glans.

Parels zijn werelds oudste, meest gewilde en meest gerespecteerde edelstenen sinds zij voor het eerst werden ontdekt. Ze werden genoemd in legendes, en teksten; gebruikt in kunstwerken van veel landen van Egypte naar China en Griekenland. Het eerste gebruik werd gedateerd ongeveer 5.200 jaar geleden in Egypte. Voorbeelden van parels konden worden gezien in de schilderijen en sculpturen van het oude Egyptische rijk. In Chinese lobben en historische teksten van 4.000 jaar geleden, werden zoetwater parels al vernoemd en wordt het nog steeds aanvaard als de definitie van zoetwater parels. En het oudste sieraad van parel is een 2.700-jaar-oude ketting die werd gevonden in een tombe van een Koningin van oud Perzië. Het staat bekend als de Susa ketting, met 3 rijen van elke 72 parels. Ook wel de tranen van de maan genoemd, is de parel de geboortesteen van juni en de steen van het dierenriemteken kreeft.

GLAMIRA levert parels van hoge kwaliteit rekening houdend met de geldende waarde criteria. GLAMIRA maakt unieke sieraden van parels en gebruikt hiervoor witte, roze en zwarte parels in haar collecties. U kunt deze tranen van de maan transformeren in een paar parel oorbellen. Of u kunt dat oude erfgoed rond uw nek wikkelen als een parel ketting en u voelt zich als een voorvechter van een mythe of een legende. U kunt het ook combineren met roze en/of wit goud zodat u een parelring in een blijvende stijl zoals de Susa ketting!