x
 
   

Smaragd

De Smaragd (geclassificeerd als edelsteen) heeft een diepe en levendige groene kleur. De Smaragd ontleend zijn naam van het Franse 'Esmeraude' en het Engelse woord voor 'Emeraude' wat betekent "groene parel".

 

De Smaragd (geclassificeerd als edelsteen) heeft een diepe en levendige groene kleur. De Smaragd ontleend zijn naam van het Franse 'Esmeraude' en het Engelse woord voor 'Emeraude' wat betekent "groene parel". Het geldt als de edelste steen uit de berylgroep, en de kleur van de smaragd ontstaat door de sporen van chroom en vanadium die zich voordoen tijdens de vorming van de steen. Bovendien, heeft het moedervlekken wat betekent dat er insluitingen en oppervlakte-fracturen zijn. Deze insluitingen en haar intense groene kleur maken het uniek en speciaal. Als gevolg van de chemische structuur, is de smaragd een beetje fragiel en schilfert gemakkelijk tijdens het slijpen. Echter, een speciale 'Smaragd slijpvorm' werd ontwikkeld om de integriteit van de smaragd kristallen te behouden. En het werd populair door de jaren heen niet alleen voor smaragden, maar ook voor andere edelstenen. Het verwijst naar een typische rechthoekige vorm met facetten, om de ware schoonheid van deze edelsteen naar boven te brengen. De steen wordt meestal gedolven in Columbia en het Oeralgebergte van Rusland, Zambia, India, Madagaskar, Noorwegen, Brazilië, Pakistan, Australië en Verenigde Staten van Amerika.
Smaragd  Verlovingsringen
De Smaragd is met haar schoonheid, haar diepe groene tint een van de meest bijzondere edelstenen in de wereld en is al jaren een begeerde juweel. Haar schoonheid werd gevierd in zo veel verhalen, mythen en legenden. Cleopatra, de koningin van Egypte, stond om haar diepe en verslavende bewondering voor de Smaragd bekend. De smaragd wordt ook geassocieerd met Venus, de Romeinse godin van de liefde, sinds Romeinen geloofde dat de Smaragd al haar kwaliteiten belichaamde; schoonheid, vruchtbaarheid en goedheid. Deze geboortesteen voor mei symboliseert ook vernieuwing van het leven en de eeuwige lente.
Aangezien kleur, slijpvorm en helderheid de waarde van een smaragd kunnen beïnvloeden, selecteert GLAMIRA stenen met een hoge kwaliteit. Bij GLAMIRA vindt u Smaragden in elke vorm en karaat om uw geselecteerde sieraden te versieren.
Smaragd  Halskettingen
Terwijl sommige smaragden een geelgroene tint kunnen hebben, kiest GLAMIRA stenen met weinig tinten of zonder tinten. Omdat de meest waardevolle Smaragden geen tinten hebben en zo zuiver mogelijk groen zijn. GLAMIRA produceert smaragd sieraden door alleen stenen te kiezen met een rijkere verzadiging waardoor een steen meer glans en beter licht heeft. Niet alleen oorbellen, kettingen, armbanden en smaragd ringen voor vrouwen, maar ook ringen en manchetknopen voor mannen worden aangeboden in de GLAMIRA collecties. Eerst kiest u uw legering die u met smaragd wilt combineren, dan beslist u een passende karaatgewicht en ten slotte kunt u de smaragd evenaren met een set kleine edelstenen zoals diamant of saffier. Op deze manier, kunt u uw eigen sieraden creëren; een paar smaragd oorbellen of een hanger. Met een gekozen smaragd verlovingsring kunt u de sprankelende groene lente en het Lotsvuur van hoop voor een leven vol van liefde aan de meest bijzondere vrouw van uw hart geven. Het is u die betekenis geeft aan die combinatie van de briljante kleuren van smaragd en GLAMIRA ontwerpen.
Smaragd  Oorbellen
AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR U
boderONDEK MEER