x
 
   
Gele Saffier Juwelen

Gele Saffier

Geclassificeerd als halfedelsteen, is de Gele Saffier een saffier soort die lid is van de korund familie zoals de Ruby. De kleine sporen van ijzer in de chemische structuur geeft het de mooie gele tint.

GELE SAFFIER VERLOVINGSRINGEN

GELE SAFFIER VERLOVINGSRINGEN

GELE SAFFIER HALSKETTINGEN

GELE SAFFIER HALSKETTINGEN

AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR U
boderONDEK MEER

Gele Saffier

Geclassificeerd als halfedelsteen, is de Gele Saffier een saffier soort die lid is van de korund familie zoals de Ruby. De kleine sporen van ijzer in de chemische structuur geeft het de mooie gele tint. Een mooie Gele Saffier moet transparant zijn met een oppervlak dat glinstert en de kleur hebben van de zonsondergang. Wat de gele saffier onderscheidt van andere saffieren is dat een Gele Saffier van hoge kwaliteit geen zichtbare insluitingen heeft terwijl saffieren verschillende interne insluitingen kunnen hebben. Gele Saffieren worden voornamelijk gedolven in Serendip, op het eiland Sri Lanka. Op dit eiland, rijk aan edelstenen werd voor het eerst de gele saffier gevonden. De mensen vonden ze toevallig in de velden nadat een regenbui de stenen weggespoeld en omhoog gebracht hadden. Het woord serendipiteit is afgeleid van deze gebeurtenis. Andere mijnen van gele Saffier vindt men in Madagaskar, Tanzania, India en Australië. De grootste Gele Saffier ooit gedolven weegt bijna 2020 karaat en wordt de Tomahawk tijger genoemd.

Tijdens de oudheden werd de Gele Saffier 'hyacint' genoemd en het stond ook bekend als padparadscha in het Senegalees en Sanskriet. De steen heeft een bijzondere plaats in de Indiase en Vedische Astrologie en wordt Pukhraj genoemd, wat gele steen betekend. Het werd verondersteld licht en vrede en wijsheid over te brengen op zijn drager. Volgens de hindoe overtuigingen is het de steen van de planeet Jupiter, vernoemd naar de Deva-goeroe en gezien als de leraar van goden. Daarom gelooft men dat de Gele Saffier een persoon naar geluk, wijsheid en vervulling zal leiden. De steen wordt ook geassocieerd met het leven, vruchtbaarheid en het huwelijk.

Bij GLAMIRA, wordt de betekenis en de glans van de Gele Saffier gecombineerd met vele legeringen, andere edelstenen en kleuren om Gele Saffier sieraden van ringen, oorbellen, kettingen, enzovoort te onthullen. GLAMIRA levert de meest bijzondere edelstenen in hoge kwaliteit volgens de 4 C's van slijpvorm, kleur, helderheid en karaat gewicht voor maximale schoonheid. Wanneer het voldoet aan de ontwerpen van sieraden en legeringen van vooral witte en geel goud, schittert het vanuit elke hoek. Uw hand zal oplichten met een gele saffier ring of uw gezicht licht op met een paar gele saffier oorbellen. Of u kunt uw eigen liefdesverhaal schrijven, geïnspireerd door de betekenis die een gele saffier draagt en u kunt een op maat gemaakte gele saffier verlovingsring geven tijdens een huwelijksaanzoek. Al met al, GLAMIRA nodigt u uit om het licht van Jupiter op uw huid te voelen.