Gratis Verzending

  60 dagen bedenktijd

 
   

Groene Toermalijn Juwelen

Groene Toermalijn
Glamira levert de groene toermalijnen in AAA helderheid. Hoge kwaliteit is het sleutelwoord voor Glamira om de stenen te selecteren die gebruikt worden in groene toermalijnen sieraden. Unieke ontwerpen van ringen, oorbellen, kettingen en hangers en manchetknopen die onbevlekt zijn gesmeed in combinatie met groene toermalijn om de glans van de natuur weer te geven! Door het dragen van een hanger of een mooie groene toermalijnen ring gemaakt van deze steen, houd u de energie dicht bij het hart en voelt u de warmte van de lente. Glamira nodigt u uit om een paar

groene toermalijn oorbellen

ingelegd in goud of zilver op maat te maken om de mooie trilling van de steen die geluk en vreugde stimuleert voor het leven te dragen! Of u kunt een speciaal ontworpen ketting van groene toermalijn dragen en Angel Nemamiah fladdert zijn zes vleugels om uw heen. Personaliseer uw sieraden bij Glamira en voel de gelukzaligheid en magie in Uw hart!

Geclassificeerd als halfedelsteen, is de Groene Toermalijn (Verdelite) een lid van de boraat silicaten met een zeer complexe structuur. Vanwege de complexe structuur van deze edelsteen bestaat een groene toermalijn uit een bijna een eindeloos aantal variëteiten en kleuren afhankelijk van waar het ontwikkeld is.

Het dankt zijn kostbare groene kleur aan het chroom in de structuur. Haar kleur variërend van geelgroen, olijfgroen tot bruinachtig-groen is zeer mooi, en vergelijkbaar met de emerald die tot de "Grote Vier” behoort met inbegrip van de diamant, ruby en saffier. De naam Verdelite is afgeleid van het Latijnse 'viridis' (groen) en het Griekse achtervoegsel 'lith' (steen). De grote depots van de steen bevinden zich in Brazilië, Namibië, Nigeria, Mozambique, Pakistan en Afghanistan.


Groene toermalijn wordt vernoemd in de geschiedenis door haar vermogen zich elektrisch te laden gewoon door verwarming of wrijven. Door deze eigenschap worden stofdeeltjes of papiersnippers aangetrokken, wat een aantrekkelijke en nuttige eigenschap was voor de Hollandse kooplieden van 1700 om de as uit hun pijpen te halen. Daarom werd het Aschentrekker ( "as trekker" ) genoemd. Men gelooft dat de groene toermalijn de steen van Angel Nemamiah, een aartsengel is. Het is ook bekend dat de steen het zenuwstelsel versterkt en de negatieve energieën in het lichaam verzamelt als het zo dicht mogelijk in het gebied van de Hartchakra wordt gedragen. Het is de geboortesteen van de Steenbok en de geboortesteen van augustus op de lijst van geboortestenen volgens de tekens van de dierenriem.