Bezig met laden...

Ethisch Verantwoorde Inkoop

GLAMIRA, met overtuigde ethische normen, respecteert de mensenrechten, de universele burgerrechten en de fundamentele vrijheden buiten de lokale gewoontes en is toegewijd aan het waarborgen van de integriteit van onze bronnen en de handhaving van de hoogste normen van sociale en milieuverantwoordelijkheid.

GLAMIRA koopt alleen diamanten in uit de landen die volledig deelnemen aan het Kimberley Process Certification Scheme (KPCS). Het is een internationaal coöperatief controlesysteem dat wordt gecreëerd om de manieren te bespreken om de stroom van 'conflictdiamanten' te elimineren bij de import en export van de ruwe diamanten. Het Kimberley-proces vereist dat zijn leden nauwkeurig controleren dat inkoop van diamanten geen geweld door rebel bewegingen worden gefinancierd.

Over Kimberley-process

Het Kimberley-proces ontwikkelde zich toen de Zuid-Afrikaanse diamant-producerende staten elkaar ontmoetten in Kimberley, Zuid-Afrika in mei 2000 en is sinds 2003 van kracht. Het is toegankelijk voor alle landen en vanaf 2013 heeft het 54 deelnemers die 81 landen vertegenwoordigen over de hele wereld van de Europese Unie tot de Verenigde Staten. Het is een initiatief van het maatschappelijk middenveld en implementeert de eisen om te voorkomen dat de stroom conflictdiamanten uit conflictgebieden komt, die door de Verenigde Naties als zodanig gedefinieerd worden.

Het Kimberley Process Certification Scheme (KPCS) garandeert dat elke ruwe diamant die een internationale grens overschrijdt tussen twee ondertekenende landen, 'conflictvrij' zijn.

GLAMIRA verklaart dat al zijn diamanten worden afgenomen op basis van schriftelijke garanties die zijn leveranciers leveren die voldoen aan het Kimberley-proces.

Lees meer over Kimberley-process:
http://www.kimberleyprocess.com/home/index_en.html/

Ethisch Verantwoorde Inkoop (verantwoorde Inkoop) van Palladium en Platina

De palladium- en platina leveranciers voor GLAMIRA zijn verplicht zich te houden aan conflictvrije inkoopvoorwaarden. Alle leveranciers moeten voor GLAMIRA voldoen aan de regels van gezondheids- en veiligheidsnormen, ethische handelsnormen en arbeidsomstandigheden. Alleen gecertificeerd palladium en platina worden gebruikt voor de productie voor de GLAMIRA-producten.

Als u meer over de sourcing certificaten wilt informeren, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.