Bezig met laden...

UITLEG OVER DE RINGMAAT

De juiste ringgrootte is een essentieel voor uw meest bijzondere moment. De ring moet strak genoeg zijn om niet af te vallen, maar het moet ook ruim genoeg zijn om over uw knokkel te kunnen glijden. De tijd van de dag en ook het weer beïnvloed de meting. In de vroege ochtend in koud weer kunnen de vingers dunner zijn en wanneer het weer te warm is, zijn de vingers vaak dikker. De beste tijd om uw ringmaat te meten is in de avond wanneer ze niet te warm of niet te koud zijn. Als u tussen twee maten twijfelt, ga dan altijd voor de grotere ringmaat. Als uw knokkel groter is dan de basis van uw vinger, meet u beter zowel uw knokkel als de basis van uw vinger en kiest u een maat tussen deze twee. Het is altijd goed om de ringmaat een paar keer door de dag op te meten. Als de ring een verrassing is, kunt u zijn vriend of familieleden vragen of u kunt zijn/haar huidige ring in het geheim lenen en naar een juwelier gaan om de maat na te vragen. Houd er ook rekening mee dat de rechterhand en linkerhand anders zijn, waardoor ook de ringmaten verschillend zijn.

VAAK VOORKOMENDE RINGMAAT

GLAMIRA begrijpt dat het moeilijk kan zijn om de juiste ringgrootte/ringmaat online nauwkeurig te selecteren en vooral als het bedoeld is als een verrassingsgeschenk. U zou bijna de ringmaat moeten raden.

Als u een ring als verrassing wilt geven en u niet zeker bent van de ringmaat, kunt u uw bestelling altijd in de meest voorkomende ringmaat bestellen en deze nadien, als de maat niet past, naar ons terugsturen om de ringmaat aan te passen. U kunt het terugsturen binnen de eerste 60 dagen na ontvangst van uw product.

De gemiddelde ringmaat varieert tussen 52 - 55 voor vrouwen en 60-63 voor mannen.

GRATIS RINGMETER VAN GLAMIRA

Common Ring Sizes

Een ringmeter is een middel om een ringmaat te achterhalen. We raden onze klanten altijd aan om te profiteren van deze kans die we bieden. Het is een gratis ringmeter met gratis verzending. Dit is de meest accurate manier om uw ringmaat te achterhalen.

U kunt de gratis GLAMIRA ringmeter aanvragen door een e-mail te sturen met het onderwerp 'Ringmeter aanvragen' naar: klantenservice@glamira.be , met uw naam en adresgegevens, of u kan het formulier invullen. Zodra het formulier is ingevuld, kan het maximaal 7 werkdagen in beslag nemen voordat uw gratis ringmaat is geleverd op het afleveradres.

Ringmaat Meter in gedrukt patroon

RINGMAAT METER PRINTEN

Als u dringend of snel een ringmaat meter nodig heb, kunt u ook gratis een ringmaat meter downloaden in PDF-formaat, die wordt geleverd samen met instructies. Download hier de gratis ringmeter in PDF-formaat.

Als u nog niet zeker weet welke maat het beste voor u is, dan bent u van harte welkom om onze deskundigen te contacteren voor verdere hulp.Neem contact op 

TIPS VOOR HET METEN VAN DE RINGMAAT

  • Temperatuur kan een onnauwkeurige meting bij het meten van uw ringmaat veroorzaken. Uw vinger zal minstens een halve maat kleiner zijn als uw hand te koud is, terwijl hij een halve maat groter zal zijn als hij te warm is. Meet uw vinger bij gemiddelde temperaturen, bij voorkeur op het einde van de dag wanneer uw vingers het breedst zijn. Hoe breder de band van een ring is, hoe strakker hij aanvoelt. Dus, als u een band van ongeveer 6 mm breed of meer wilt bestellen, neem dan een maat groter dan de ringmaat die u normaal draagt.
  • Ook ringen met grote stenen kunnen de band vergroten. Houd er rekening mee dat u de eerstvolgende maat groter moet bestellen, omdat de maat dan enigszins kan vervormen.
  • Als uw knokkel groter is dan de basis van uw vinger, meet dan zowel uw knokkel als de basis van uw vinger en kies een maat tussenin.
  • Uw ring moet strak genoeg zitten om er niet af te vallen en los genoeg om over uw knokkel te glijden. Als u twijfelt tussen twee maten, kies dan altijd de grootste maat.
  • Herhaal de meting 3 tot 4 keer om een foutief resultaat uit te sluiten.

Belangrijke Informatie:

  • Laat uw ring niet aanpassen door een derde partij, zoals een andere juwelier of iemand anders dan GLAMIRA, aangezien dit uw levenslange garantie ongeldig verklaart.
  • Houdt u er rekening mee dat het wijzigen van de maat tot 25 werkdagen kan duren, afhankelijk van het product, en dat de ring niet in aanmerking komt voor een terugbetaling.

TABEL RINGMATEN

Hieronder vindt u de standaard ringmaten met bijbehorende diameters en omtrekken.

Nl tabel