Bezig met laden...

STEENVERGELIJKING

Op het eerste zicht lijken diamanten, witte saffieren en swarovski kristallen weinig verschillen te hebben. Alle drie de stenen hebben verschillende unieke kwaliteiten, voordelen en bepaalde voorwaarden die u wellicht voor verschillende gelegenheden naar behoren vindt. Op vlak van kleur, blijft wit de kleur van elegantie voor sieraden - de kleur wit staat aan de top in de lijst van de populairste kleur van sieraden. Het belangrijkste verschil, wat kan helpen bij het onderscheiden van witte saffier van een diamant, is de lichtbreking - het proces waarbij licht de steen binnentreedt en daarna terugkaatst, waardoor er een sierlijke glans ontstaat. Het belangrijkste verschil tussen een diamant en een swarovski kristal is dat diamanten natuurlijke stenen zijn, terwijl swarovski kristallen van glas zijn gemaakt.

Zowel witte saffier als diamant past perfect bij een juweel of sieraad, zoals op een halsketting, een ring of oorbellen. Omdat de hardheid van de diamant en de witte saffier goed met elke stijl en model kan gecombineerd worden. Ondanks dat diamanten en witte saffieren een gelijksoortige glans hebben, komen ze uit verschillende geologische bronnen met andere minerale kwalificaties. Witte saffieren komen uit de 'korundum familie' en deze stamboom omvat ook gekleurde saffieren en robijnen. Aan de andere kant bevat een diamant pure koolstof en heeft dezelfde component als grafiet en houtskool. Als uw budget het toelaat, raden wij u aan om een diamant te kiezen waar u levenslang van zult kunnen genieten, maar als u op zoek bent naar een voordelige portemonnee, zou witte saffier uw keuze kunnen zijn met een vergelijkbare kwaliteit.

Diamantvorming vindt plaats onder hoge hitte en druk, diep onder de aarde en deze hoge druk maakt de diamant de hardste en de meest geleidende stof. Een vulkanische uitbarsting drijft de diamanten naar het oppervlak, terwijl saffieren voorkomen aan de oppervlakte staan als een afzetting van sedimentair gesteente. U moet uw diamantjuwelen zorgvuldig verzorgen om haar hoge glans en contrast te behouden. U kunt een zachte tandenborstel en een speciale pasta gebruiken om de diamant schoon te houden, maar als u een witte saffier hebt, moet u dit reinigingsproces niet te vaak uitvoeren. De opvallende glinstering van diamanten is tijdloos en altijd populair voor een trendy verlovingsring of trouwring.

Hieronder geven we meer informatie ove het verschil tussen de witte saffier en diamant met betrekking tot kleur, lichtbreking en duurzaamheidscriteria.

Kleur

Om het verschil tussen witte saffier en diamant te zien, kunt u de tint onderzoeken a.d.h.v. het licht. Over het algemeen weerspiegelt een diamant het licht zeer sterk en dit zorgt voor een adembenemende glinstering en witte saffier schittert ook, maar niet zo sterk.

Lichtrefractie (breking)

Als het licht in de hoeken van de edelsteen wordt geabsorbeerd, begint het licht te vallen op de hoeken. De lichtbreking gebeurt van de ene kant naar de andere kant zoals een eindeloze lichtbundel van de zon. Bij de diamant is er veel lichtbreking vanwege zijn constructie en schijnt daarom helderder. Dit prachtige spel van moeder natuur beïnvloedt ook de waarde van een diamant. Wanneer u witte saffier en diamant vergelijkt, zult u zien dat diamant alle kleuren van de regenboog laat zien. De verbazingwekkende kleuren worden zichtbaar met de breking van licht en daarom is de diamant zo zeldzaam. Zeldzame edelstenen zijn altijd zeer waardevol en al eeuwenlang gewild omdat ze licht vangen en een prachtige schittering weerkaatsen.

Duurzaamheid

De hardheid van een diamant is vier keer harder dan van de witte saffier en dit maakt de edelsteen zeer sterk. De witte saffier wordt niet gemakkelijk bekrast en het maakt niet uit welk u kiest, met een geweldig ambachtelijk ontwerp, kunt u een levend sieraad krijgen.

Meer informatie

Als u diamant en swarovski vergelijkt, ziet u misschien weinig verschillen, maar in werkelijkheid is er een belangrijk verschil, wanneer u de diamant vanuit een ander perspectief bekijkt, met kennis.

Swarovski is een kristal dat wordt gemaakt van glas, in Oostenrijk. Het is niet natuurlijk en kan ook niet natuurlijk voorkomen, daarom is het geen natuurlijke edelsteen. Het grote voordeel van swarovski is, dat deze een volle glans heeft en is prachtig en kristalhelder. Bovendien kunt u verschillende vormen geven en uit een breed scala aan kleuropties kiezen.

Diamanten hebben verschillende criteria en deze criteria worden gekenmerkt door de 4C's : kleur, slijpwijze, zuiverheid en karaat. Deze criteria bepalen de kwaliteit van de diamant en volgens variabele waarden kunt u ook een diamant krijgen met certificering zoals GIA of HRD. Door deze certificatie vindt u alle belangrijke eigenschappen over de steen die u aankoopt. Als u geen beslissing kunt nemen tussen een diamant, een swarovski en witte saffier, maak dan een tabel, zodat u de verschillen kunt vastleggen. Diamant is van eeuwige duur en is natuurlijk, zeldzaam, sprankelend en heeft de hoogste kwaliteit. Swarovski is in een lab gemaakt, schitterend, voordelig en heeft een soortgelijke uitstraling als een diamant. Witte saffier is natuurlijk, betaalbaar en duurzaam.

Uw keuze kan een ring, oorbellen of een ketting zijn. Het belangrijkste is om de juiste steen te selecteren naar uw voorkeur, wees er zeker van dat het vakmanschap van hoge kwaliteit is en het zeker valt te overwegen met uw budget. Houd er altijd rekening mee dat welke steen u ook selecteert, juwelen delicaat zijn en een broos sieraad, dus u dient heel voorzichtig te zijn tijdens het gebruik en dragen van een ring, een ketting of een oorbel. Het gebruik heeft veel invloed op de steen en u moet zacht en voorzichtig zijn met de steen om krassen, kleurvervaging of dofheid te vermijden.