x
 
   

Diamant

Diamant, de mooiste edelsteen, is de enige edelsteen die bestaat uit slechts één element. Het heeft alleen koolstof in de chemische structuur en de koolstof moleculen zijn zo gevormd dat elke molecule verbonden is aan een ander met een perfecte symmetrie in elke richting.

 

Diamant, de mooiste edelsteen, is de enige edelsteen die bestaat uit slechts één element. Het heeft alleen koolstof in de chemische structuur en de koolstof moleculen zijn zo gevormd dat elke molecule verbonden is aan een ander met een perfecte symmetrie in elke richting. De diamant dankt zijn natuurlijke hardheid aan deze buitengewone atomaire structuur. Zijn hardheid wordt aangegeven met een 10 op de schaal van Moh's. Het is zo hard dat alleen gereedschap bestaande uit een andere diamant, een diamant kan slijpen. (zijn naam is afgeleid van het Griekse woord adámas wat onbreekbaar of onveranderlijk betekent). Naast zijn ongelooflijke hardheid, is de diamant ook beroemd om zijn perfecte glans en zijn zeer groot spreiding percentage van zichtbaar licht. Een diamant onderscheidt zich door zijn vorming en de tijd voorbijgaand tijdens zijn vorming.
Diamanten Verlovingsringen
Diamanten werden voor het eerst gevonden en gedolven in India 2400 jaar geleden en India is de eerste commerciële producent van diamant. Vandaag de dag worden ze gedolven voornamelijk in Zuid-Afrika, en India en daarnaast in Brazilië, Canada en Australië.
In de oude Romeinse en Griekse tijden, geloofde men dat de diamant de tranen van God waren of de gebroken delen van sterren die op aarde gevallen waren. De diamant werd voor het eerst vermeld in de Romeinse literatuur in de 1ste eeuw na Christus, waar de uiteinde van Cupido's pijlen bedekt door diamanten werden vernoemd. Men droeg diamanten als talisman, omdat men geloofde dat ze de kracht hadden om tegen het kwaad te beschermen. Dat geloof is afgeleid van de Indiase mythologie, waarin men dacht dat diamanten gevormd werden tijdens de blikseminslag van rotsen. Bovendien, was er in de 13e eeuw, een wet in Frankrijk die mensen verbod om diamanten te dragen, behalve door koningen en koninginnen.
Diamanten Halskettingen
En de eerste diamanten ring werd voor het eerst door een man in 1477 gegeven, door de aartshertog van Oostenrijk aan Maria van Bourgondië. Bekend als de koningin van de edelstenen en de parel van koninginnen, wordt de diamant over het algemeen geassocieerd met het symbool van macht, kracht, onschuld, onvergankelijkheid, levensduur, standvastigheid, en geluk. Het is ook de geboortesteen van april en wordt ook gebruikt als de officiële huwelijk edelsteen het 60 jarige huwelijk.
Bij GLAMIRA, hebben diamanten een speciale plaats in de ontwerpen van de sieraden en worden geselecteerd op basis van een aantal criteria. De eerste en belangrijkste stap om een diamant te kiezen is de naleving van ethische betrokkenheid die 100% conflict-vrij moet zijn om te worden gebruikt in de GLAMIRA producten.

Lees meer 

Diamanten oorbellen
AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR U
boderONDEK MEER

De kleur van een diamant verwijst naar de combinatie van drie elementen: tint, verzadiging en toon. Het kleur-indelingsschema voor diamanten varieert van D tot Z. Een perfecte diamant, beter bekend als D kleur, heeft geen kleur. De H kleur is de meest geschikte kleur rang vanwege de beste prijs-kwaliteit verhouding en de beste harmonie in het design. Daarom wordt bij GLAMIRA, over het algemeen de diamanten H kleur gebruikt. Met de slijp kwaliteit van een diamant wordt de symmetrie, dimensionering en het polijsten van de diamant bedoeld tijdens het slijpproces van de edelsteen, nadat deze gewonnen is uit de aarde. Dit wordt gedaan om het prachtige licht in een diamant tevoorschijn te halen. De slijpvorm is verdeeld in 3 verschillende kwaliteiten; vorm, verfijning en symmetrie. De slijpvorm bevat 5 kwaliteiten; Uitstekend, Zeer goed, Goed, redelijk en slecht. Aan de andere kant is de diamant vorm, die over het algemeen vaak wordt verward met de slijpkwaliteit van de diamant, een stijl of ontwerp gebruikt bij het vormgeven van een diamant tijdens het polijsten, zoals de Prinses geslepen diamant. Bij GLAMIRA, kunt u verschillende vormen van diamanten, zoals prinses, briljant, ronde, biljoen, kussen, hart, ovaal en smaragd vinden, die u kunt gebruiken om uw items te personaliseren. Doordat koolstof werd blootgesteld aan een enorme hitte en druk diep in de aarde, hebben alle natuurlijke diamanten een verscheidenheid van interne sporen genaamd 'insluitingen' en externe sporen genaamd 'vlekken'. De zuiverheid van een diamant verwijst naar de zuiverheidsgraad van een diamant en wordt bepaald door het aantal van deze sporen, hun grootte, het reliëf en positie. Om een ideale prijs / kwaliteit verhouding te vinden, is het belangrijk om te weten dat kleine insluitingen in de VVS1 tot SI2 zuiveringsgraad schema niet zichtbaar zijn met het blote oog. GLAMIRA maakt altijd gebruik van diamanten met de VS (zeer lichte insluitingen) zuiverheid in haar sieraden. En de diamantkaraat is een maat om de grootte van een diamant te bepalen afhankelijk van het gewicht. Het is een vijfde van een gram (0,2 g) en een 1-karaat diamant weegt 100 punten.

GLAMIRA creëert unieke diamanten sieraden in de vorm van kettingen, oorbellen, manchetknopen en verlovingsringen en laat het aan u over om ze aan te passen aan uw mode smaak. Diamanten oorbellen inclusief druppels, ringen of diamanten oorknopjes zijn goede voorbeelden die u kunt aanpassen mocht u dit willen om de schittering van uw schoonheid te benadrukken. Of u kunt duizenden sterren om u nek dragen in de vorm van een diamanten halsketting. Boven alles, kunt u onweerstaanbare Cupido's pijlen dippen in diamanten en om zetten in diamanten verlovingsringen om die speciale dame in uw leven direct in haar hart te raken!